CHS Varwara - černopálený vrh

07.03.2014 23:14

Dne 30.10.2013 jsme v CHS Varwara přivítali na svět malé jezevčíky. Spojení dvou jedinců barvy divočáka Caspian Dogabo a Hany Akcezal dalo život třem krásným štěňátkům a , světe div se!, všechna ve zbarvení černá s pálením !!!!! Prý unikátní vrh :) pro nás veliké překvapení.

Otec štěňat již černopáleného potomka dal, že je nositelem černopáleného genu tedy bylo známo. Ovšem u matky toto nevěda, neb se nepodařilo vypátrat, zda i ona  může být nositelkou tohoto genu. A ejhle! Evidentně je!  :D

Narození jednoho černouška ve vrhu bývá už tak dost ojedinělé, což teprve celý "havraní" vrh!

Dlouho jsem tomu nemohla uvěřit, stále čekajíc, že se ukáže přeci jen nějaký ten světlejší chloupek, ale kdepak, vše jak uhlí černé :)

Jak štěňátka rostla, stále více se prokleslovalo v černém kožíšku zřetelné pálení na správných místech, u fenečky Allegry obzvláště velmi hezky vybarvené. Sourozenci Awester a Arpaya mají oproti sestřičce Allegře výrazně jiný typ srsti - s hustou podsadou a tvrdým krycím chlupem, Allegra vyniká lesklou, naprosto rovnou "klasickou" srstí. Uvidíme postupem času jaké kožíšky budou nosit v dospělosti :)

Jedno je však jisté ...a to, že navždy budou moji milovaní černí havránci ;-)

Schubertová Jana
--
CHS Varwara
www.varwara.webnode.cz

Zpět